Saturday, January 31, 2009

11 tehun lagi....

Aku tengok American Idol... aku tau aku patut boikot Amerika...

Aku boleh boikot banyak benda... American Idol ni..susahlah pulak nak boikot... Aku rasa kalau aku dengan lagi seribu muslimah (saja aku guna perkataan ni..pasai ada orang dok ingat aku ni jantan..huhuhuk) boikot pun... depa memang dah kaya...

Amerika tak jahat sebenaqnya... orang kat belakang pentaih Amerika yang jahat.. cucu cicit 10 orang anak anak Nabi Yaacob yang merebak pi serata dunia ni lah yang jahat... yang ingat depa saja manusia...kita ni semua bukan... yang dok meinkan dunia kat jari telunjuk depa...

Depalah yang pegang semua...yang rancang semua...depalah kat belakang topeng topeng hensem yang kita dok jumpa selalu... contohnya... President Kasut...

Apapun...aku rasa...Allah maha tau... dia dah plan lagi awai kan? Maka... kita hiduplah dengan cara kita pilih...cara kita mau...penghabisan tu nanti macam mana yang dia mau la jugak...

Errr...aku bukan dok mengarut pasai American idol ka tadi?

Apa pulak kaitan tajuk aku dengan cerita aku lani?

Macam ni...cerita dia macam ni...tadi...ada sekoq budak ni..umoq 18...pi audisyen American Idol..kat Florida punya kot...aku rakam okeh? aku tengok yang kemarin..dak pun yang hari tu..aku tak tau..tapi aku tau Florida..

Dia ni orang pangey Geek kat America... jenih ulat buku...jenih cerdik tapi tak gheti campoq orang...tengok pun taulah pelek... macam mana pelek pensyarah akaun aku dulu...belajaq sampai krek ka apa aku tak tau..huhuh...

Dia masuk..ingat dia pandei.. memang dia pandai fizik kot... tapi satu soalan Simon tanya dia...hangpa tak kenai Simon kalau takpa la..hangpa anggap dia tu macam boypren aku (saja aku tulih macam ni pasai ada orang ingat aku jantan...sekali lagi...harap paham!)

Simon tanya dia.. dalam 11 tehun dari la ni.. hang akan jadi apa? Apa yang hang impikan nak jadi lagi 11 tehun?

Apa lagi...sila jawabla... timakasih...wakakaka...

aku pernah la dua tiga kali impi mimpi benda macam kat bawah ni masa aku tak beranak lagi... Orang pompuan lein pun macam tu kot kan

mau cerita habih pasai budak tue...tunggu American Idol Marathon kat channel 711...

cabaikering...

17 comments:

Monkey D Luffy said...

opssss... aku pun sangka ko lelaki... soli moli

WaNieY said...

sampai hati depa semua ingat kak ni laki.. hehehe.. cheq pon sama gak dulu.. =)

little lady~ said...

hehe...
tyrah mmg taw akak pompua sejati kan>?kan?
cume sakit perut deyh tgk gmbar 2...
aduh,kan best kan?
blh bgilir2 pun xdak pa dah...
hehe:)

KJ-kun said...

a'ah la..aku pun ingat ko laki masa mula2 baca n3 ko..baru tahu skang ko gurl...

Diamilikku said...

hehehhehe..
duk ingat laki jugak..sorry yer

MariaFaizal said...

Me? I knew you a complete,natural woman once I read your blog. You wrote about your boys & life. I don't know how to put this into words, but boys write differently.

Errmmm, what will happen in 11 years 2020 (never really had a deep thought on this 3rd millenium/21st century)but I've read somewhere that global's oil production would b at its peak, the USA will have another round of presidential election, probably will be the AGE of TRANSITION by Mayan calender & I just wish my hubby & I live long enough to see moon colonisation, hehehe - TO BE AT OUR GREAT, GREAT Grandchildren's wedding...

Take care.

Just in case, my email:ayeshaadam@ymail.com

CaBaiKeRinG said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.!

aku ingatkan sorang dua ja yang ingat aku ni jantan!

rupanya ramai yang ingat...

tapi betoi ka aku ni pompuan???!!

cabaikering

Sedingin Salju said...

Tapi chek tau hang pompuan pasai skype i d hang tuleh nama pompuan. Ada betoikah encik?

Oh, hang tengok jugak American Idol tu. Aku tak minatlah. Ok kartun kat tv2 dah start balik lepas iklan.

Faisal Admar said...

kalau laki yang lahirkan anak, so perempuan lahh yang wajib kasi nafkah? gitu? lol.

*pil.tahan.sakit* said...

jangan konpius identity..

huhuhu

selamat..

kakpiah said...

woit..
sunggoh aku ingat hang nih jantan macho di pasaran..
bukan apa ayat2 hng tu mirip ketegasan seorang jantan..
muahahahaha!!
tapi tak pa.. hang pompuan pon aku suka baca blog hang nih..
telus gitu..
tp awat hang tak boh video budak American Idol yg hang rakam tu?
kedekut la tuu.. tak pon malaih kan? kan?

anaiz said...

kak CK,
mula-mula saya pun ingat CABAI KERING ni jantan.
sebab dari gaya penulisan macam memang seorang lelaki macho gitu. keraih sangat.
mana tau muslimah sejati. kehkehkeh...

kay_leeda said...

CK,

Lama tak mai sini dah. Woo..yang pic gambaq lelaki tengah contraction tu, baguih!! Boleh tahan ka they all ni...pushing all the way :)

You an AI fan too? Funny kan some of them.

Have a good weekend, CK :)

sutera putih said...

hehehe...
salam CK....
cek baru join,,,
n dah selamat tau lah ang ni llaki noo...

madbosco said...

salam... aku tak layan usamdol, tp aku rasa mamat florida tu kata kat simon dia nak telan ayaq florida kott!!!

p/s- weyy mami, kcian kat hang depa smua dok ingat hang nie mamu jgak, sama gak cam chek mula2 singgah blog mami dulu... sib baeek tesedaq awai2...

kak ja said...

Heran gak camna org boleh ingat CK ni lelaki..

Meh sini nak tolong kompem bg kat depa... CK ni 100% pompuan oooiii!!

hotcocoa said...

kak, cek kompem akak ompuan. hehe. ni pesal cek tak tau cita hat merikan idol tuh? x pueh ati nihh