Sunday, February 1, 2009

Pasemboq...

Dunia ni ada macam macam orang...macam macam benda
Kadang kadang kita conpuse...awat boleh ada benda macam ni semua...
Ada orang...3 tehun rumah dia berantu jarum... ya... hantu jarum... jarum boleh muncui tiba tiba kat rumah dia..merata rata...kat ataih rambut pun ada... dah lima belaih ribu dia belanja nak bagi ilang benda tu..tapi dok ada jugak.... yang macam macam pasai cita ni...awat dia tak pindah keluaq lagi nah? aku heran...
lepaih tu...ada pulak janda ni kawen dengan anak teruna kat siam... mahai tau kawen kat siam..kena bayaq pakej sampai rm1100... hangpa ingat depa ni saja yang dok pi menikah kat siam...? jangan tetipu...ramai lagi...lebeh lebeh lagi...budak budak uni lani...aku heran...kera-jaan tak beaw lagi cita ni...aku pun boleh dok beaw...berbalik kat janda tu...dia dok perang tak habih lagi dengan mak metua dia..konon depa hina dia...tapi memang aku rasa depa pun nak bagi malu muka dia la..dok buat bagi ramai... yang aku heran...mak jantan pulak dok bising lebeh...heran...heran...
lepaih tu ada pulak orang dok kecoh semua rumah urut lani penuh dengan warga asing...kononya depa monopoli keja ni sampai anak anak pompuan kita tak dak keja...depa maukah anak depa jadi tukang urut kat kedai? aku heran...
rata rata orang dok kecoh bagi derma kat orang Gaza...aku dah derma...tak payah dok tanya...ada satu orang ni derma 750.. macam mana dia derma..dia beli baju lelong.. baju apa dia beli..baju datuk siti dan nenek anita sarawak..hmm..pakcik ni boleh pakai ka baju depa...? kalau derma teruih tak boleh ka? kena beli baju depa ni ka? baju aku ada banyak awat takdak orang nak beli ah? aku heran...
PASEMBOQ? ada macam macam dalam pasemboq..... tulah yang aku dapat lepaih baca paper hari ni...macam macam isi dia..
maka aku ni jantan ka pompuan? huhuhu
mungkinkah aku.....errr...awwww?!

cabaikering...

14 comments:

shake said...

cunnya minah jambu tue..anak sapooo!!huhuhu

bUlaLa said...

dah abes skolah kak..
ni akak le penjualnya ye?..

hehee,
menengok akak punya posting tiap2 hari pun comel..
akak xrasa ke bahang kecomelan itu?!..

MariaFaizal said...

Oh pasemboq, my favourite tu.... (kalau kat sini depa panggei rojak).

Perangai org pun mcm2 - ala pasemboq or buboq sora jugak.

Akal yg ada nih mai kita fully utilise utk filter pekara2 yg relevant from absurdity (lebih kurang right from wrong).

Take care CK..

Strobery.itu.aku said...

cabai, letak la chat box sng sket..lg 1 cane nk follow nih?huhuk

CaBaiKeRinG said...

shake.. bekenan ka? hantaran sepploh ribu!

cikimistri - wakaka...aku tau hang berkenan kat monyet yang comei tu kan? haah... ada kedai online

www.juaimurah.blogspot.com

maria - aku nak guna ayat kalau kat kl orang panggei rojak..paih tu aku biaq ja.. las last hang tolong bagitau...hehe

stobery - klick kat tepi tu..yang ada ramai muka malaun tu...klick follow this belog...

yeeehaaa!

DrSam said...

cantik kupasan kali ni. manusia pun ada muka macam pasemboq. kalau tengah happy, pasemboq manis jadinya, tapi kalau tengah mood tak elok jadi pasemboq basi pula.

NONIE AZIZ said...

Aku dulu kekadang terkeluaq jugak panggei pasemboq..tapi bila semua orang tengok aku semacam ja aku betuikan la balik kata rojak...janda tu sapa? hikhikhik

madbosco said...

salam... prut aku tak ngam ngan pasemboq,... kalu makan mau nak besemboq balik...

CaBaiKeRinG said...

sam.. haha... betoi tuh!

nonie... mana boleh habaq...pi tengok metro kemarin .. huhu

~flyo~ said...

sape pedajal beruk tue???kesian baginda

Sedingin Salju said...

Ha, kat KL depa panggil rojak. Aku tak peduli tu semua, aku tetap kempen nama pasembok kat Kl.

Lama dah tak pekena pasembok ni.

anaiz said...

isk, teringin plak makan pasemboq..
la ni dunia dah jadi caca marba. macam2. pening kepala.
awat segak ngat chekak kita. siap pakai mulut merah. hehe..

Monkey D Luffy said...

mcm2 kejadian kat malaysia ni yer.. uhuk

.::EliyaShaka::. said...

mak aihh pekatnya utara hang...baca pun kena slow2..hehe

btw i soke pasemboq pdg kota.eh sana tak besh. gurney lagik besh