Monday, February 2, 2009

bila aku takdak aidea...

bila aku tak dak aidea...aku jadi tak tentu arah

bila aku tak dak aidea...aku jadi huru hara

bila aku tak dak aidea...aku jadi parah

bila aku tak dak aidea...aku jadi kura kura

bila aku takdak aidea...aku pening kepala dok pikiaq pasai apa hari ni depa dok bakaq mercun banyak banyak....bukan raya minggu lepaih kah?

ps- hantu pocong satu femili kat johor...baguih punya cerita....wakakaka..macam ni pun depa boleh buat drama pasai nak masuk dalam berita!

cabaikering...

11 comments:

TokBatinSenoi said...

Kira ok ler idea nih.. jangan bagi kosong minda, nanti sengal pulak otak jadi nyer.

hafinah said...

Kita raya sebulan. Depa pun raya sebulan gak. Depa pasang mercun kira takpa la... kata depa nak halau pocong. Raya kita ni bakar mercun apsal lak? Bakar jari adala...

only me ^erien'z^ said...

chap goh meh nya raya laks!
tue yg mercun rata2 tue!hehe!

takuit oOOOoo 'pocong' ituw..

MariaFaizal said...

I'm having witer's block jugak la nih...

Boleh percaya ka cita en othman tu? he2..

Kat s.alam nih majority malay, terlepaih chap goh mei pun x sedaq habaq.

Cheers!

CaBaiKeRinG said...

tok batin....betoi tu...satgi lengai..

hafinah...patut la takdak hantu lani..

erienz...pandai la hang...mana cukup 15 hari lagi?

maria...u tertipu ngan si syco...chap goh meh tak mai lagi!

Sedingin Salju said...

Wey, ni apa cerita wey? ha, mai aku nak cerita bagi pasai pa depa dok kalut bakaq mercun semalam ni.

hari ni, hari kesembilan. hari ni adalah hari kemenangan bagi puak hokkien. Puak hokkien menang perang. Diceritakan depa menang dengan pertolongan pokok tebu. Depa sembunyi dari musuh. jadi, pokok tebu tu dok cover line lindungi depa. Dan bersempena kemenangan puak hokkien ni, depa sambutlah raya. ahun baru. Pasai tu hampa tengok depa sembahyang ada pokok tebu.

Aku tak laratlah nak pepak tebu tu. Pi mesin ayaq dia lagi bagoih.

pasai tu nak habaq bagi kat hampa, time raya cina ni, time paling hebat berlaku perang mercun ialah malam raya, hari kelapan yakni malam nak masuk hari kesembilan. Capgo meh orang jarang sangat main mercun nak habaq bagi pasai hari tu, puak-puak anak dara nak pi punggai buah limau kat laut konon depa bulih dapat laki dan kalau hat laki, boleh dapat pompuan yang baik dan bagoih. Boleh cayakah? Aku rasa, tu jodoh tu.

Ha, tulah cerita dia nak habaq bagi kat hampa.

Diamilikku said...

kelmarin ada org bakaq mercun macam bunyi bom meletup..alesha tgh duk gelak2 boleh nangih naa...rasa mcm nak pi penampaq bagi org yang duk main tu..patut padan la main mercun pun..ni mercun dah macam bom..

Aishah Jamal said...

Malam tadi susah nak tido..depa bakar mercun sampai kul 1 lebih.. tapi bunga api yang depa bakar tu cantik-cantik gak. Tak perlu tunggu malam merdeka, dah boleh tengok bunga api.

CaBaiKeRinG said...

teddy...tima kasih..

kesiannya alesya...

aisha.. thanks..first time comment eh? memang pun..semalam kalah hari merdeka.. heehhe

cabaikering

anaiz said...

yup SEDINGIN SALJU tulis tu betoi. budak2 cina kat ofis saya citer.
hari ni raya untuk orang hokkien. tu pasai bakaq mercun sakan...

Monkey D Luffy said...

uhuk... aku pun kadang2 penat fikir cr idea