Saturday, January 24, 2009

Ada Sapa Sapa Yang Terer Kat Kat Luaq Sana??

Hari ni memang borink... walaupun tengahari tadi aku pi pekena roti dengan ayam tnadoori kat Kapitan... Lepaih tu boleh pi pulak Gurney Drive pi cari Laksa... Selalu aku tak boleh nak meronda macam tu.. tak sebaguih tu nasib aku... Aku baru tau lani ada dua kedai laksa kat sana... Aku tak tau yang mana nak beli.. Aku beli dua dua.. Dua dua tak sedap...aku campoq dua dua kuah... hmm....baru sedap...



Balik rumah... aku baca paper star... aku tak beli.. aku beli paper adalah dalam tiga kali setehun... kalau bapak aku masuk hospiter... banyak sikitlah kot aku beli... layan paper pada dok nganga tengok nurse cucuk orang...



Apa pun... aku rasa macam bodo bila baca paper tadi... Ada sorang malaun ni.. bulan tiga ni dia nak jadi orang paling besaq kat Malaysia ni...aku tak tau depa ada tak Inaugural Speech Session untuk dia... tak tau ada tak majlih berjuta juta untuk dia... tapi aku tau satu... dia memang pandai..



Dia bukan pandai bom orang.. tapi dia bandai pusing kepala... Aku pun tak tau aku cakap pasai apa...pasai sapa......hangpa tau ka?



Bila hang tau hang tak boleh nak buat apa dah.. bila hang tau hang dah takdak akai nak selesai masalah...hang tanya saja kat orang... hang tanya kat Ah Chye Rojak Gurney Drive... Hang tanya kat Tokeh Laksa Ayaq Itam... Hang tanya kat Patchee Bakery.. Hang tanya kat Mak Long... Hang tanya kat Kassim Mustapha...



Hang tanya kat depa macam mana nak bagi pulih ekonomi yang dok merudum la ni... Ya... orang bayaq income taq ribu ribu.. untuk hang tanya kat orang balik...macam mana nak buat kerja hang...



Tak kah terrer malaun ni???? Memang murah hati orang yang bayaq tax...undi dia...paih tu bagi idea at dia okeh? Aku sanjung rakyat yang beik macam tuh....

John(bukan nama betoi..) tengah pikiaq untuk tolong kera-jaan. - tolong jangan buat bising!

Have your say on second package via Najib’s blog
PETALING JAYA: The economy is in trouble. It needs help. And you can help — by having your say on how best to stimulate growth.
Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, in his blog
www.1malaysia.com.my is welcoming Malaysians to tell him what they think the Government should include in the Second Stimulus Package.
“As you may already be aware, a second stimulus package is in the pipeline.
“For one, the focus of this package will be different from the first,” he said in his latest post entitled Our Economy: Your Suggestions for the Second Fiscal Stimulus.
He said that the Second Stimulus Package had an overriding objective to address the issues which have come about due to the global financial crisis, and would be focused on the niche areas of the economy.
The first stimulus package of RM7bil was announced last November, and is being rolled out in stages in the first quarter of this year to alleviate the threat of recession.
“I am in the process of gathering views from different parties on what is to be included in the second economic stimulus package.
“The relevant Government ministries and agencies are also committed to the stimulus package so that we avoid falling into a recession and sustain our economic livability,” he said, adding he thought it would be a good idea to reach out to the Malaysian public via 1Malaysia.
“In this regard, I invite all Malaysians to participate in providing constructive and healthy, yet concise input as your personal contribution to move our nation forward,” he said.
Those who wish to contribute their ideas can comment at Najib’s blog, or e-mail to najib@1malaysia.com.my.
National Chamber of Commerce and Industry of Malaysia secretary-general Datuk Syed Hussien al Habshee lauded Najib for inviting Malaysians to give their views, comments and suggestions for the Second Stimulus Package.
“Commerce associations and members should take the opportunity to give their input on what the Government should do to help the economy,’’ he said.
He said while it was a good measure to have a Second Stimulus Package, the recipients have to ensure that the money was used wisely and quickly.
“They cannot take their time to scrutinise the plans. The money must reach the people as soon as possible and not be tied up by red tape,’’ he said.
- The Star


cabaikering...

8 comments:

DrSam said...

apa nak cakap lagi...tu la kepandaian dia no...

Monkey D Luffy said...

semua politik sama... aku pun dah bosan.

kakpiah said...

tu hng tak taw pe'el bini dia lagi..
lagi haruuu...

*SiRibenMerah said...

pusing ja depa neh.. ada akai tamau pakai..=P~

anaiz said...

bencik la pasai politik ni. buhsan. orang2nyer suka bermuka-muka. memang banyak muka ooo depa nih..

kak ja said...

Org nombot dua yg dah dok gatai tangan nak jadi nombot satu ni mmg mcm tu.. Tengok dia berckp sudahlah.. mcm burung tiong yg tau berckp tp tak tau apa dia kata..

Erieq said...

ok i dah add :)

TokBatinSenoi said...

salam saudara2,
Segala2 akan menjadi tenang, sekiranya kita memahami apa itu 'ketenangan sejati'. Yang penting 'TUHAN' kita, bersifat maha adil..