Sunday, January 4, 2009

Hanghin Aku Haghi Nih!!! - Sengsangsi!

Hari Ni Ahad...

Semua orang dok bergumbira dengan femili depa... macam depa sajalah yang ada femili..huhu..aku dengki...

Lein pulak aku... aku tidoq saja hari ni... bukan... bukan pasai aku ni spesis burung antu... tapi pasai aku ni orang yang berusaha... Aku kena keja... Cari makan... ya... teruihkan bersedey..

Lepaih tu... aku kena jugak tengok dapoq... tengok berasap dak dapoq... kalau tak berasap... aku kena pasang kemenyan... err..??? asap tu makanan jin/syaitan ok? so tolong jangan pecaya aku nak pasang kemenyan dalam rumah aku!

Huhu... Aku sudah melalut...merapu..

Aku pi market tadi.. market aku bukan macam market hangpa.. lecah...basah...hanyiaq... hehehe

Market aku ada nama. Tengku Elias Son Cencabai Ong.... ya... cuba teka... hebat kan market aku yang ada darjah nih!!!

Ok.. berbalik kat tajuk aku yang seksi...err...sengsangsi... err...

Aku dok hanghin.. pasai aku mengantuk baru bangun tidoq.. lapaq.. manja.. mengada dan adik beradik depa..

Aku dah pilih barang yang keyra baguihlah... nak bagi dapoq aku berasap aka mak aku masak...

Bila aku pi kat kounter.. ramaila pulak... aku heran.. depa takdak keja lein ka... aku pi mana depa dok ikut.. aku pun macam biasalah.. pi cari q yang paling pendek.. pasai aku pun pendek!

Aku pak troli kat belakang satu famili Gong Xi Fa Cai ni... depa beli banyak kacang.. raya dah dekat...aku paham..
Paih tu.. aku teringat... lupa nak amik mamee monster! Penting tuh! Tulah juadah untuk bagi anak aku sengap. Ada satu mami dok belakang aku masa tu.. Aku tinggai sat troli... pasai yang depan tu punya pun belambak lagi nak kena kira... Tak sampai 20saat pun... ya... memang aku bawak stopwatch pi sana!

Bila aku patah balik.. aku tengok mami tu slow steady ja potong line aku! Kolkatta betoi! Boleh kah? Dia tak tau ka aku dok tengah hangit nih! barang aku pun bukan banyak sangat...hangpa tengok sendiri...


Aku sabaq... sambei dok bara... tup tup... aku cool balik.. aku nampak satu marka... ensem.. aku nak kejit mata kat dia... tapi aku tak mau...mein kayu tiga..aku tak mau bagi Wentworth Miller makan ati... Kan baguih kalau mamu ni yang potong line aku tadi?!!
Ya... gambaq dia tak jelaih...aku takut hangpa pi cari dia...huhuhu...


Lepaih tu... aku terkejut biawak... adakah patut... baru kenai 25saat... ya aku masih dok simpan stop watch itu.. dia dah mein kayu tiga depan aku! ceh! memang dasar orang putih! Nampak marka dia.. yang baru? Baju hijou...
Lepaih tu... ada satu femili lagi kat belakang aku... Chinese jugak.. muda lagi.. Depa tau aku belum letak barang aku ataih menatang yang dok rolling tu... yang wife tu boleh buat bodo letak bakui dia... hangpa tengok!?! Aku amik gambaq bakui dia yang cantik.. Lepaih tu aku tengok laki dia tau kot.. dia takut aku repot ashkar kot.. dia ambik balik bakui tu.. heheheh... tau pun takut..

Maka aku pun letaklah sayoq ikan.. cabai.. belacan.. dan semmua barang yang aku beli ataih rolling stone hitam tuh... Nampak mamee monster yang dok bawak masalah besaq kat aku? Ya itulah dia... selamat makan dan duduk sengap 5 menet anak anak aku sekalian...

Lepaih tu... aku sound pulak kat cashier tuh...ya.. memang cabai kering tak bagi muka kat sapa pun... dia akan menyerang...kuching kah lembu ka...dia tetap pedaih..kalau tak kena cara. Bolehkah dia himpit udang aku dengan ikan yang 3.4 kali berat pada udang2 tuh? Dia tak tau ka jari kecik aku yang cun mercun ni semua dekat nak beku sat sat pasai aku dok pilih punya pilih udang yang ada cop Sirim!

Aku tak mau tangkap gambaq cashier tu.. dia tak cantek macam mami tadi...

Aku pun teruihkan langkah aku tolah troli pi tunggu driber aku mai.... Aku maseh lagi dok hanghin...

Masa kereta sampai.. aku terdengaq.. depa dok neik sheih dah... biasala...peminat aku... aku kan populer... aku masuk saja kereta... aku teruih kena kerumun! peluk! com! terjerit jerit depa.. sampai aku kena kaver muka aku... tak mau masuk murai.com. leceh paparazi ni semua! fuh... Tapi telepaih satu gambaq...

Aku heran... aku tanya depa.. hangpa kenai mawi dak? depa kata.. Mawi???!! Sapa tu??? Sapa yang boleh dok kata Mawi lagi populer pada aku??! depa ni kenai aku saja!

Huwarkahkahkahkahkahkahkha...kahak....

cabaikering...

11 comments:

Faisal Admar said...

eh betul ke asap makanan syaitan? bukan kemenyan tu wangi ke dan wanngi-wangian digalakkan? :P

haha alamak wentworth miller le plak. tapi wentworth tu gay tau :P dalam prison break saja dia straight. har! sapa nak jawab :P

dalam senarai barang tu awat takdak cabai kering? huhuh. cepat betoi ya ambik gambar :P

only me ^erien'z^ said...

fofuler kew??

CaBaiKeRinG said...

faisal... makanan jin... huhuhu
cabaikering dah penoh kat rumah...

erien... berani hang! aku kan makcik hangpa yang paling vogue!

DrSam said...

bahaya kalau berangin terlebih bro. kena pergi berurut tu :)

bUlaLa said...

yep,
kne sl0w2 la baca tuh.
Hehee..
skroll sket2 biar tulisan tu dok pat hitam..
baru senang baca..
:D

p/s:sorry f0r da inc0nvinience..

___________________________________
eh, ni lg pening..
gambo pun senget..
mau pusing kpale ceq ni kak cabai..
hehee..

rerama salju said...

Salam CK,

Hangin lagi tak la ni?kalau hangin lagi makan lah mamee banyak2 noo...
lariiiii...Anyway salam kenal n thanks for dropin' by...

Sedingin Salju said...

Nak tanya sat, makcik beli mi apa kat anak makcik? Chek suka magi nak habaq bagi.

Amboi kira makcik ni garang jugaklah no? Amboi takut aih.

only me ^erien'z^ said...

garang betoi....!hahhahak!

tigrismalaya said...

byk2 bersabar uols...

sempat lagi amek gambo bakul amoi tuh...kikikiki....

Syahidah said...

Sabar ya..=p

WaNieY said...

kak.. awat tgkap gmbr tutup muka... takut murai.om mai ka? huhuhu...=)