Monday, January 12, 2009

Hangpa Berani Buat Macam Ni?

Kalau hangpa berani macam dia.. mesti menteri mentera kat Malaysia ni jadi baguih semua...

Aku tertanya... awat dia boleh buat macam ni...
Patutnya.. dia orang lama Singapore..... dia hargai konon segala beik yang depa buat unduk dia ngan anak anak dia..

Mungkinkah...
1. Dia marah kawan tu tak mau kawen dengan anak dia yang lani dah jadi andartu?
2. Dia ingat asid tu ayaq bunga meloq... dia tuang konon nak menghargai pemimpin dia..
3. Dia memang gila... jadi dia ingat dia simbah minyak gaih nak bakaq sampah...
4. Dia teringin nak masuk paper...jadi glamer macam kawan kita kat Iraq..
5. Dia nak duduk penjara free sampai mati.. jimat duit.. orang Singapore kan pandai berjimat...

Wakakaka....

muka sebelum kena baling asid...

muka selepaih kena baling asid.. kecian dia... panaih sampai tarik telinga!

Ahli Parlimen Singapura cedera dibakar - Harian metro
SINGAPURA: Seorang Ahli Parlimen Singapura mengalami cedera parah akibat melecur selepas disimbah dengan asid pencair cat lalu dicucuh dengan pemetik api dapur oleh seorang warga tua ketika membuat lawatan ke kawasan yang diwakili beliau.Menurut jurucakap, kejadian yang memeranjatkan orang ramai itu berlaku ketika Seng Han Thong membuat lawatan ke kawasan parlimen beliau apabila seorang warga tuga berusia 70 tahun bertindak nekad melakukannya.Seorang lelaki yang duduk bersebelahan dengan Seng turut cedera dalam kejadian itu.Jurucakap polis berkata, suspek yang juga bekas pemandu teksi, Ong Kah Chua dipercayai bekas pesakit mental.
Polis berjaya menangkap suspek dan siasatan sedang dijalankan untuk didakwa kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan menggunakan senjata, dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara seumur hidup. - AFP


cabaikering...

9 comments:

JHaZKiTaRo said...

a'kum.. salam dari bumi Dublin, Ireland.. saje2 je lompat2 blog org.. :)

Sedingin Salju said...

Eh chek tak berani o makcik.

Marzalina said...

sabaq2...hehehe...

fazemy said...

Hish dasyat..budak kita berani tumbuk muka time org bg speech je.

only me ^erien'z^ said...

kan..kira berani mati la tue...!
tp awat pic lepas kena asid tue cute sgt?wakakakka!

adie-ishmael said...

alhamdulillah...rakyat Malaysia lebih bijak dan rasional

DrSam said...

pakcik tu tahu menteri tu tak mandi pagi :0

kak ja said...

Bg kja kan, kalau pun marah, salurkan dgn cara yg betoi dan wajar, bkn sampai mencacatkan org..

BTW, acid apa yg kwn tu simbah, boleh tumbuh bulu sampai mcm tu skali? hahaha..

arsaili said...

salam..tu tersimbah asid ker tersuntik hormon..ehehehe