Friday, January 9, 2009

Kena "TAG" tu apa benda wei?!

Aku tak online kemarin... tak larat la... tak cukup tidoq...

Aku online ari ni... syok sangat tengok dah 25 orang follow belog nih! Paih.. tu... ada la jugak yang nak jawab Selamat Hari Khamieh balik kat aku... keh keh keh

Tapi yang aku paling syok nih... kena "Tag"... aku selalu tengok orang kena tag kat dalam belog... dok tunggu jugak bila orang nak "Tag" aku pulak... Aku teruja nih! Tima kasih Nurul

Tapi kan... dia cakap omputih wei.... tergeliatlah lidah aku nak jawab nih?!

Err... kalau aku tesilap jawab takpa kan? Depa tak bagi aku masuk ISA kan???
Takpa... kalau aku kena ISA... hangpa tolong pakat pakat bawak lilin.... bukan menyala lilin kat aku... lilin tu aku nak guna kat bilik tahanan aku la... aku takut gelap!

Aku cuba nak jawab teg ni... sila membaca dan memahamkan...

what is the most important thing in your life ?
alamak... soalan number 1 pun aku tak paham dah...
jawapan aku...... pakai baju! ya... pakai baju ni penting sekali!

what is the last thing you bought with your own money?
duet aku beli apa? hmm... kalau bayaq hutang pun keyra sekali ka??
aku rasa aku beli paper kat bapak aku pagi tadi.. ya! itulah dia!

where do you wish to get married ?
aku nak kawen kat mana? kat bulan boleh?

how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
hmm... lagi 20 tehun kot... pasai lani bank yang dok own aku! hutang dan piutang!

are you in love ?
love itu cinta... aku cinta sangat sangat dengan kotak 4 segi....

where was the last restaurant you had dinner at ?
wakaka... baguih punya soalan... aku baru balik pada makan pree kat Islander Restaurant... Traders Hotel aka Shangrila... tak best pun!

name the latest book you bought ?
Peter N Jane ..... nak pinjam bagitau...

what is your full name ?
carilah sendiri kat mana mana....

do you prefer mother or father?
mak - masa mak aku tak beleytiaq
bapak - masa bapak aku tak booking tv tengok berita!
tapi masa dulu la.... lani... dua dua sama dah...

name a person that you really wish to meet in your real life for the first time?
aku nak jumpa Oprah Winfrey! Kenai dia? Aku pun tak kenai...

christina or britney?
apa? depa dua peminat peminat aku? tima kasih christina or britney... teruskan melayari cabai-kering.......... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewiit!

do you do your own laundry ?
hehehhe... leceh punya soalan... keja ni aku paling pantang... aku lagi suka pi cabut gigi pada buat keja ni!

the most exciting place you want to go???
tak tau la... banyak tempat aku nak pi nih! malaih aku nak pikiaq tengah zaman vss nih!

hugs or kisses???
hugs.... dengan anak anak
kissess... dengan kucing... boley?

point out five things about the person who tagged you??
dia sayang kluarga dia
dia pemurah.... dia mengaku sendiri...
dia penyayang... dia mengaku sendiri...
dia suka makan...banyak gambaq makanan kat belog dia...
dia suka kat aku... wakakaka... kalau tak takkan dia teg aku kan?!kan?kan?!
last sekali yang penting...dia suka cili sos! dia baru beli sebotoi!

eight things i’m passionate about...
aku transelate.... 8 perkara yang mengujakan aku?!
tengok tv... semua drama tv yang dok buat aku gila...
pewaris pewaris cabai kering.... yang ensem ensem...
cara kehidupan orang super kaya... contohnya... brad pitt ngan bini dia yang mulut tebai tuh..
buat kebajikan... tapi tak buat banyak mana pun la... huhuhu
shopping
dan shopping
dan shopping
dan shopping ....ya memang betoi...

eight books i have read recently???
peter n jane 1a
peter n jane 1b
peter n jane 1c
peter n jane 2a
peter n jane 2b
my first body book
the frog prince
jack dan jill
ya... aku sedang memperkukuhkan BI aku... mak aku kata kalau pandai omputih baru senang dapat keja...

eight songs i’ve been listening over and over again??
er..... orang yang bok keluaq teg ni sakit 8 kah? aku dah tak larat dah nih!
sat aku ambik henpon aku...
i love you (Barney)
violin song... kalau nak tau lagu bodo ni bunyi macam mana... mai jumpa aku...
little sunny monster... living in the corner... wake up wake up wash your face... and do the shaking dance!
you are my sunshine...
hepi besday....
twinke twinkle
everyday we eat good food... yang ni pun sama... memang lagu bodo sangat...
this is the color..... yang ni lagi tensyen dengaq!!!!
ya.... lani lagu lagu merapu kat ataih ni la aku dok dengaq selalu...jadi hangpa taulah pasai apa aku tensen dengan kera-jaan... depa tak tau masalah masalah aku!

eight things i learned this year???
baru 9 hari ja tehun ni...
aku belajaq untuk hadapi aku kena vss! ya... sila tolong cari kerja kat aku!
aku belajaq yang aku tak patut pecaya kat sapa pun... ya benda ni aku dok kena belajaq tiap tiap bulan...
aku belajaq macam mana nak mintak iklan untuk belog aku...
aku belajaq pakai sit belt masa aku duduk kat belakang...keta
aku belajaq lagi lein hari okeh?! 9 hari memang pendek!

eight people you tag????
sebenaqnya... aku tak dak idea dah sapa aku nak seksa... jadi aku pilih hangpa... 8 orang terakhir yang follow belog cabai-kering!
monkey de luffy
cool stype graphics
axim
lankub
syahidah
dream wish n reality
erienz
dr sam
ya... sila jawab... tak mao jawab sudah...


untuk nurul.. tima kasih ataih kesengsaraan nih! lein kali kalau nak teg aku... tolong teg yang pendek pendek sket okeh?!?!

cabaikering...

10 comments:

MariaFaizal said...

Oh wow, this really is a very long tag.When I first being tagged, my jaw dropped as I didn't have the slightest idea of what it was.And now...particularly reluctant to accept 'assignment'(I guess depending on topic or type questions imposed:).However, kudos to you as u've completed the 'task' with flying colours :)

Sedingin Salju said...

Makcik, makcik pandai masak karikah? orang Penang pandai masak kari makcik.

Monkey D Luffy said...

haha... kene jawab ker

anaiz said...

giler la kak CB. nak tergelak saya baca kak CB jawab tag. hehehe...

anyway, leh pinjam buku peter n jane? ekekeke...

Sedingin Salju said...

Ha, ni chek nak cadangkan akak kita ni masuk Senario. Ok tak?

anaiz has left a new comment on the post "
Kena "TAG" tu apa benda wei?!":

giler la kak CB. nak tergelak saya baca kak CB jawab tag. hehehe...

anyway, leh pinjam buku peter n jane? ekekeke...

CaBaiKeRinG said...

maria.... puked 2 kali!!!

teddybear... kari? maggi kari tau lah... nak try kah?

monkey... aku bangga dengan hang...

anaiz... sampai ati hang kata aku gila! wakakaka...

sapa sapa nak pinjam buku peter n jane... pi perpustakaan la....

senario???? aku international wokey?!

Sedingin Salju said...

Ha makcik, chek suka kari magi makcik.

CaBaiKeRinG
has left a new comment on the post "
Kena "TAG" tu apa benda wei?!":

maria.... puked 2 kali!!!

teddybear... kari? maggi kari tau lah... nak try kah?

monkey... aku bangga dengan hang...

anaiz... sampai ati hang kata aku gila! wakakaka...

sapa sapa nak pinjam buku peter n jane... pi perpustakaan la....

senario???? aku international wokey?!

only me ^erien'z^ said...

ok cabai kering..cek trima ditag!

Syahidah said...

adoi..saya jawab lambat pun boleh kan?..nanti ya..=P

nurul said...

hahahaha..... cabai kering 10Q yea.... sudi gak hg jawab na.... nnti bila cek kena lagi cek bg lagi k....