Wednesday, December 31, 2008

Bon Chiken Bon....Pesta Penang 2008

kereta biru ni parking depan kereta hitam kat bawah ni...
kereta hitam kat ataih ni.. parking depan kereta putih kat bawah nih....awat kereta hitam ni takdak surat saman????? nampak perbezaan?

bas parking belakang kereta yang ada anak patung nih... bas ada saman tapi kereta ni takdak saman... awat nah????

Tehun lepaih... aku punya azam tak mau pi pesta tehun ni..... errr... paham dak? Maksud aku... aku tak mau pi pesta la.... Aku meluat la... balik balik depa dok juai karpet saja kat sana...Lepaih tu... dok jadi sarang indon plak..
Tapi aku tak tau pasai apa... kemarin aku dok sebbbuk sangat kerja... mak aku bagitau dia nak pi pesta... tanya aku nak pi sekali kah..

Aku pun... jadi tergerak la nak pi... Angkutlah anak anak aku semua pi nak buang duit kat tokey fun fair tuh... Ok la jugak.. ramai orang Malaysia... kureng orang bukan Malaysia...

Tapi yang aku nak cita kat hangpa... pasai gambaq gambaq kat ataih ni...

Aku tak paham la... depa ajaq ramai ramai pi pesta... Sampai dalam radio orang putih pun ada iklan... tapi parking tarak! Apa lagi... orang hentam buh kereta kat merata rata la... tepi jalan semua penuh dengan kereta...
Laki aku tak berani.... dia parking jeuh jeuh... 1/2 batu ada kot... kesian kat kaki aku nak kena jalan jeuh... Tapi lagi kesian kalau aku nak kena bagi duit buta kat kera-jaan... income tex pun dah paw banyak dah.. cukup la.

Aku tengoklah ada dua tiga ekoq bon dok saman kereta...kesian kat depa... mai nak beseghonok.. balik bawak surat saman...

Tapi yang aku tak paham... awat ada kereta yang tak kena saman......?

Hangpa perasan dak??????? Kalau tak perasan... tengok gambaq kat ataih tu sekali lagi!
Kepada tuan punya kereta... aku mintak maap... kalau kereta hangpa populer lepaih ni... aku nak tunjuk menda lein... tak reti nak edit edit gambaq semua...
cabaikering...

3 comments:

Luth Textile said...

pelaq la gak..
meluat polis tu..

hOOdedLicIOUS said...

Kawan2 dia punya keta kot tu yang dia tak saman..

kak ja said...

Sticker biru tu takdak juai ka di Pesta Pulau Pinang?