Saturday, December 20, 2008

Aku Mimpi...

Petang tadi aku mimpi... masa aku tengah tidoq...

Mula mula aku lalu kat satu jalan besaq... ada orang buat perhimpunan... ada macam himpunan politik jugak lah..
Lepaih tu aku jumpa ada lagi satu group... ramai... bangsa india saja... depa ni semangat sikit... aku takut...

Lepaih tu... aku tumpang keta orang sebelah rumah aku... dia cekgu...dia india jugak...
Aku tumpang nak balik rumah...
Kami lalu kok ladang jagung...warna pink jagung dia...

Masa tu hujan renyai renyai... Aku toleh belakang...
Aku nampak Salji Turun! MasyaAllah...!

Aku suruh orang sebelah rumah aku ni cepat sikit...pasai apa aku suruh dia cepat...aku pun tak tau...
Aku toleh depan...
Aku nampak Salji Turun! MasyaAllah...!

Lepaih tu... aku dengaq orang dok teriak...anak aku rupanya....

La ni aku nak tanya... hangpa ingat tak dalam 15 tehun dulu... depa dok kecoh kata Malaysia nak turun salji??
Masa tu aku takut.... pasai masa tu aku duduk rumah papan..
Hangpa pun kena tipu?

Kah Kah Kah....

Lani aku teringin sangat nak jumpa mamu yang buat keyra keyra tuh... mana tak tau dia lani!
Kalau aku jumpa dia, aku nak tanya... bila la salji nak turun nih?!! Aku dah beli rumah batu dah!

cabaikering...

8 comments:

kak ja said...

Nanti turun salji, kita dok dlm igloo lah...

MUMMY ROKIAH said...

Cabai kering,
Terima ksih kerenan singgah blog Mummy. Akan Mummy ikuti blog hang.
Awat biaq cabai sampai kering? Orang dok cari cabai hidup.

Sedingin Salju said...

Wey depa kata cabai kering tu pedaih o betoikah?

Diana said...

salam salam^^
ty sbb sudi drop kat blog sy^^

*SiRibenMerah said...

salji x dan nk turun kot..
pemanasan global thp cipan kt mesi neh.. sbb tuh dok ujan ja..salji turun cair jd air hujan.. =P~

rosesNtheboyz said...

mummy...

tima kasih balik... rajin rajin mai tau... cek berkenan dengan pic mummy... bila kita boleh berjumpa?!

cabai kering tu tak pedaih... tapi pedih teddy bear!

hehehe... pandai si reiben merah... boleh jadi pengulas cuaca... alamak... lani takdakdah keja tuh!

diana... stay cute!

kwang kwang kwang...

rosesNtheboyz said...

kak ja...

igloo buat pada papan lapih lah...

marzalina said...

salam kenal..

tq datang ke blog saya:)

nanti saya link ok..

dok penang kat mana..saya kat area bayan lepas:)