Tuesday, March 3, 2009

Paper Baru Tak Dak???

bila aku bukak paper pagi ni..

aku tengok orang kata dia pelip pelop pasai dia buat salah....so what...? tak boleh kad dia kata? baguih noh? kaldei pun tak berani mengaku dia mangkuk hayun...tapi hang berani!

bila aku bukak paper pagi ni..

aku tengok ada orang pangkat besaq.. nak meeting kononnya pasai masalah pentadbiran negeri..kat kedai kopi! fuhiyo!!! kaya nanti tokey kedai kopi tu!!!

bila aku bukak paper pagi ni..
aku tengok depa hari ni berjaya buktikan kat mak bapak kugan kata dia memang kena pukui sampai mati.. aku kesian..aku boleh bagi report ni dalam masa semenet tengok gambaq dia.. depa amik sebulan..depa tak mao amik aku keja ka?
bila aku baca paper hari ni..
aku tengok ada budak umoq 15 kena tangkap rogoi bini orang yang 'tak betoi dah'... orang tu umoq dia 55... hangpa ingat umoq bini dia berapa? hangpa heran dak???
bila aku baca paper hari ni..
ada lagi budak budak asrama mein kunfu panda sampai kes polis... 4 lawan satu... apa nak jadi dengan budak budak yang kononya mak bapak hantaq masuk sekolah baguih punya???
bila aku baca paper hari ni..
aku rasa macam nak makan laksa la... lapaq....
sekian...
cabaikering...

15 comments:

DrSam said...

kalau baca paper sambil makan laksa sure comot paper tu nanti.

Gadis.. said...

heheheheh....
hang ni lawak la cabai kering... heheheh

MariaFaizal said...

Oh... sangat menakutkan memikirkan dunia sekarang.cK, I'm really terrified about those reports :(

But, I can't thank you enough for the gifts. So touched by your generosity :) Cheers dear...

I miss Laksa Penang so badly...

CaBaiKeRinG said...

sam... hahah...mesti punya... tambah kalau laksa yang kaw!

gadis.. gelak la... dan mailah selalu selalu...

maria... nak i bungkus kah? hehehe
so meeting on 14 or 7???

Monkey D Luffy said...

segalanya ada di Malaysia... zoom malaysia

Diamilikku said...

ehem ehem ehem..
meeting apakah on 14 or 7 itu...(gaya penyibuk sket....)...

btw kak CK..toksah duk baca paper lah..buat sakit jiwa ja..baca ja blog2 kengkawan...

jiejah d'blogger said...

baca paper ?
dah lama dahhhhhhhhhh tak baca wakakakaka ..

tgk berita tv ?
huhhhh baik tgk hagemaru ngan anak ku ..

CuTeMiUt78 said...

ada2 je kan

Marzalina said...

kak cabai kering,,nak makan laksa?? tadi baru ja aku makan laksa tapi hampehhh tawaq hebiaq!! hehehe

Sedingin Salju said...

Terasa lapaq pulak bila hang sebut laksa.

Wey aku seronoklah pasai kak aku kata, aku dah kuruih.

MariaFaizal said...

Sam is game for both dates! I'll be there (The Curve) on 7th (for IKEA SALE :)

Your niece's kenduri on 15th, rite?

Aishah Jamal said...

Salam Cabai,
ruangan ekonomi en. cabai baca dak?
he..he...almaklumlah cerita ekonomi tak berapa nak sensasi.

Luth Textile said...

kak..
biaq kt depa..

fezaL Mohd said...

bila ak buka paper hari ni
ak tgk sukan jerk.

laen2 tk. ;p

*SiRibenMerah said...

wow.. asam laksa sgt shedap kann..
jum kak.. blanje saya makan asam laksa paling sedap.. kat mana hah??