Friday, May 8, 2009

Selamat Pagi Jumaat..Ni Cerita Paling Baru

Assalamualaikum Semua

Mintak maap...aku tak hupdet lama..aku baru balik pada UK..dua hari lepaih

Aku memang ronda sakan.. cari makan..aku pun teringin jugak nak gemok macam Maria Sabri...
AKu dah bukak kedai..maila jengok kalau hagpa pree...aku tukaq beli bmw..hehee..yang ni aku mimpi saja la..

Aku nak cita sikit.. dalam 2 minggu lepaih..aku ada pi nak pos barang..hangpa tau la..aku meniaga...kena pos barang pi merata... hari tu aku sebok nak pos..biasa aku pi kat USM..tapi hari tu aku singgah kat bayan baru tepi sunshine..

Aku tak boleh masuk parking sana..aku kena parking tepi jalan.. takpa..aku tak kesah..

Aku pun park la keta antik aku... lepaih tu baru aku perasan..aku ada 4 kotak nak angkat... ukoq pi ukoq mai.. 4 kotak tu sama tinggi dengan haku...

Aku nak tinggai 2 satgi hilang pulak.. maka aku pun buat stunt..aku angkat 4 kotak sekali.. aku memang tak nampak apa kat depan.. aku jalan pelan pelan.. neik tangga parit...

Lepaih tu nak kena neik tangga 24 kat pos tu... hmm..memang aku sempat keyra...

Maka aku tau..hangpa nak dengaq cita kata aku jatuh terlentang bukan ka?
Toksah dok syok sendiri..aku tak jatuh...

Tapi aku nak habaq kat hangpa..dalam proses aku dok angkat kotak kotak tu... ada la dalam 7 ekoq anak Adam aku jumpa.. cina melayu india.. semua ada..

Konon negara berbudi bahasa...aku tau la aku tak lawa..kot kot nak kesian tengok aku kering ka.. tengok muka aku kerepot ka... ni langsung depa tak mai dekat..

Maka aku nak mintak hagpa semua anak anak jantan kat luaq sana... tolongla... tolongla membantu kalau hangpa nampak ada orang pompuan susah.. tolong cara elok takdak org nak kata apa... kot kot la esok esok ni mak kakak bini hangpa pulak susah...boleh depa pulak dapat ditolong...

Boleh na? By the way...aku pi Ulu Kelang..bukan United Kingdom..

tankiu

cabaikering...

7 comments:

ezzati said...

durang nmpk ko cm kuat sgt kot..
tkt nk usha..kuang kuang

MariaFaizal said...

Rose,
Awat x calling,calling mai UK? he he..miss you la dear...

I regularly am checking out newest items on sales at juaimurah.

Take care & jgn buat2 kuat dear..Seek assistance :D

jiejah said...

oittttt mai uk x habaq pun,
kalau x leh gak aku gi jumpa hang kay uk nun wakakaka

Marzalina said...

lamanya menyepi kak cabai kering!! hehe...mai usm habaq la kat org usm ni..hehe

Monkey D Luffy said...

hehe

meh sini aku tolong angkat

CaBaiKeRinG said...

ezzati...kalau depa tengok tulang aku ni depa kata kuat.. tak taula..huhu

maria... was rushing la yang..i miss u guys too..but now ni time nak berusaha..i kat uk half day saja

jiejah.lein kali aku mai..kita ronggeng sama sama

intan...selalu aku pi usm pos office..sampai kerani sana dah borink tengok mukaku yang comei ni

monyet...apala..lambat sekaki...uwaaa!

*SiRibenMerah said...

wohohhhh.. ingat kan p berperang kat mana2.. hehehe.. senyap sunyi ja.. penang dekat sgt pon x nak calling2 ka??