Monday, April 20, 2009

Adek Adek.. Feri pi Penang Takdak kah????!

Hanpa pernah a dengaq cerita pasai satu makcik..
dia mau nak pi penang...
dia pun pi tunggu la kat jetti butterworth
sampai 6 jam dia tunggu punya tunggu..
feri banyak yang mai pi.. pi mai
tapi feri tak sampai sampai
las last dia tak tahan.. dia tanya
kat budak jaga gate
adek adek.. feri nak pi penang tak dak kah?
makcik dah tunggu lama ni...
makcik.. punya lama saya pun dok perati..
saya ingat makcik lepak tunggu marka..
semua feri ni pi penang la makcik..
awat tak neik?
La!!! Yang Hangpa tulih pulau payar..pulau ketam..pulau kapas
pasai apa? aku ingat feri tu pi kok lein la!
chei!
baru ni aku neik feri
untuk orang bukan duduk sini..
memang hangpa pherak la nak neik besi buruk ni!
wakakaka
tapi baru ni aku syok pulak
pasai lani kereta boleh neik duduk kat ataih!
dulu orang jalan kaki saja boleh
lani aku tengok feri pun cantek..
anak aku siap pilih nak neik feri warna bighu..
aku pulak pirst time bawak keta sendiri neik feri
tuh dia.. sambil dok drive boleh amik gambaq lagi!
konon kata orang pheghak...sendiri tadak sedaq!
apa apa pun..
gambaq ni semua... saja nak bagi hangpa tengok perjalanan aku neik feri
jom mai penang!




aku nak tangkap gambaq pelantaq..brader ni dok lindung..
takpala..hangpa tengokla kat tepi celah guni beraih ni..




budak ni peghak jugak.. anak siapa itu
mereka dan keluarga mereka...
memang cantik feri lani.. dulu warna kuning bodo ja

ni parking orang kaya...aku ada parking bot control anak aku kat sini..
tapi eksiden kena langgaq hancoq la sudah...

masa ni memang aku eksaited.. dapat parking palng depan
bagus sampai nak buat pulut kuning!

cabaikering...

16 comments:

NaS said...

banyaknya gambaq...

gambaq jellyfish x ambik?

cdanhash said...

amboi, lawanya gambaq... kamera mahai kot... rasa betoi2 dok dalam feri... lama dah tak pi Penang, dulu kecik2 selalu pi, masa tu tak dak jambatan lagi...

ARIFF BUDIMAN said...

Nasib baik cabai kerinf ceghita. Lama tak neik. La ateh pun bolrh parking ka. Satu hari nak neik juga

CaBaiKeRinG said...

nas.. lupa aku nak menyelam dalam leut...

cdanhash...banyakla aku punya kemra mahai...aku ingat nak tolak kat kedai botoi.. rm20 pun dia tak mau kot..wakakka

arif.. boleh..tapi ikut nasibla.. depa kalau suruh ikut bawah..bawahla kita neik..

cabaikering...

Monkey D Luffy said...

lama tu 6 jam! pasal x tanya awal2 ;p

CAHAYA said...

x pernah naik ferri. Teringin!

sitijamilahazmi said...

aaaaaaaaa i just found ur comment in my blog yes i'm a bit outdated yo haha.well hun, thanks for dropping by ok!sure sure, i'll pay u a visit nanti ya!i lavvvvvvvv penang! =)

hugs hugs

Pocket said...

pocket kalau naik feri tak mau dok depan, takut nak gerak ka dak bila disuruh nanti.
satgi depa dok buat kesilapan teknikal, suruh kita pi, tapi pelantaq tak ghapat lagi.
lajak punya lajak,
teghejun laut tu pi,apa pun tak dpat.

kalau dok belakang, kira ikut kheta depan, tak la takut sangat.
atleast jatuh ataih kheta depan.. tenggelam kheta depan dulu.. heheh
jahat dak?

eh!! salam pengenalan dari pocket yg duk kat penang jugak.

ezzati said...

rindunye nk nek ferii

misz_A said...

wakakak... laawak la citer makcik tu...mmg betul pun kan... feri2 tu ada nama2 pulau except pulau pinang

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Yusliza said...

Hi...kiter dah link dah...
last pi penang raya thn lps..bestnyer jeruk kat chow rasta...

DrSam said...

pernah sekali naik feri tu (2006). Satu pengalaman yang berharga. First time. tu pun sebab kebetulan hari tu ada eksiden kat atas jambatan tu no. Tapi memang seronok habis. satu bas serbu feri tu. macam rombongan cik kiah lah pula rasanya :0

amanda said...

Long time have not being on the ferry. It reminds me so much of my childhood. thank you.

Sherry said...

dah lama x pakai feri.

nydzampix said...

cheq rindu nak balik penang..padahai bukan jauh sgt..tp laam tak naik feri....