Friday, May 22, 2009

sikit hari ni... pasai post hari tu.... :-)

sikit hari ni... kurang orang komen kat belog aku..
aku hingat belog aku dah basi la..

baru ni aku post satu benda kontoversi.. aku postla cara kontroversi..

alhamdulillah.. banyak la pulak pendapat masuk... hehehhe
tima kasih banyak nah.. cabaikering suuuukaaaaa!
aku ak jugak la mintak maap kat orang yang rasa tak sedap jiwa raga tengok post kali ni.. marah takpa..tapi kena maapkan aku tau...huhuhu..
tapi nak habaq mai kat hangpa jugakla.. cabaikering bukan mangkuk hayun..nak pesalah ustazah pulak pasai benda ni..wakakak....cabaikering ingat nak tulis salah chekgu matematik...tapi macam tak sesoooai la plak...hahaha
tapi nak jawabla sikit kat blogger yang sudi tinggai jejak..
1. kalau dia belajaq adab bersolat..dia takkan nak pakai macam ni walaupun dia ikhlaih...salah sapa tak ajaq dia??? chekgu bm ka?
2. kita semua tau jeuh dalam sudut hati pakai baju macam ni pun dah cukup tak elok..apatah lagi nak bawak bersolat.. sapa yang cipta baju macam ni?
3. kita tau ramai lagi yang pakaian dia elok..tapi dia tak solat...itu hak dia..kalau dia tak kacau kita tunaikan solat..tapi kalau hang ni pompuan.. pakai skert pendedk masuk surau nak solat mau tak haru????
4. mana kita tau orang yang tangkap gambaq ni tak tegoq dia? mungkin orang ni hantaq gambaq nak buat pengajaran kat kita semua..
5. kita tak tau dia dapat pahala ka dosa.. tapi kita marah kan bila kita dapat gambaq perkataan Allah kat botoi arak? atau kat tempat yang tak patut??? tapi bawak masuk benda tak patut ke rumah Allah ni boleh ka? chekgu sejarah tak ajaq ka?
melalui post kali ni.. cabaikering paham..lein org lein cara tengok benda.. tapi toksahla sesekali kata takpa kat benda yang menghina macam ni..
cabaikering pun tak habaq kata chekgu dia mengajaq dia pakai macam tu.....jangan dok salah interperet..wakkaaka...

lagi satu... hangpa toksahla dok anggap belog merapu cabaikering ni belog mendakwah..aku ni pun jalan macam ketam... satgi...leceh... ! tapi aku sudi dengaq kalau hangpa nak perbetoi aku..
wallahualam.. jom istighfar 3X .....
tima kasih semua... tak mai penang ka cuti skolah ni!
ps- bank masuk contest dapat barang pree...masuk sini
cabaikering...

8 comments:

DrSam said...

Setuju tu CK. Kita yang serba kekurangan ni hanya sekadar mampu sama-sama ingat mengingati diantara kita. Yang baik dijadikan teladan yang buruk kita jadikan sempadan.

MariaFaizal said...

Cek tetap sampai hari ni rasa nak taboh medula oblongata mamat tu.

Kalau ada akai dia mesti x pakai benda tulih2 cam tu buat pakaian solat (sbb dia ada akai tu yg dia pi solat kan?)

OR...

Dia sebenaqnya someone yg ada 'letter' issued dari hospital gila kat somewhere nearby.Probably terlepaih?

Tapi cek x mau la taboh ustaz/ustazah dia coz there are things beyond pendidiks' control.Same goes to parents where we'd give our best to provide much needed guidance.However,it's in our children's hands of how to lead their lives in the future.Still as parents we won't let our beloved 'babies' sink.But the ustaz/ustazah may not see their students after they graduate school.

Wallah hu alam bisawab...

SwEeTFoResT said...

yeahhh..i agree..xbley bia je bende2 mcm nie..ish..ish..ish..

Baby Wify said...

yess...setuju same kamooo...

nk komen lbh tak tau hujung pangkai crita ni..so komen stuju ja la..hik3..

pstt...yg kata jalan ketam tu..ketam apa tu?? ketam nyoq ka..ketam batu ka.. ketam kayu ....hihi..

kak ja said...

Kja rasa ada 1-2 benda lain yg patut kita tgok dlm hal ni:-

Salah satunya, benda yg ditulis atas baju tu mmg bknnya benda baik2. Maknanya bkn setakat dlm solat, seelok2nya luar solat pun tak pyh pakailah baju tu..

Kja ada sorang kezen yg terencat akalnya..Dia suka pakai baju/t shirt yg bertulis..Tp kja tak pernah nampak dia pakai t-shirt yg tulis tak senonoh mcm tu.. Maknanya, walaupun dia tak cerdik, dia nak jugak tau ayat2 apa yg dia dok bawak di dada dan belakang badan dia.. Apatah lg, org yg ckp akal sampai mewajibkan dia solat..

*SiRibenMerah said...

wahhhh.. isu panas pulak dahhh..
bgs la akak kuarkan citer kontroversi tuh.. at least jadi pengajaran utk ustazah2 yg baca supaya depa take serius dlm mendidik anak2.. hurmmm...

* kita assume mamat neh jahil lagi la kannnn sbb p pakai baju tuh bwk solat..**

arsaili said...

salam...tu la org zaman ni main ikut membuta tuli..kekadang bukan paham pun apa tertulis kat shirt, tapi ikut-ikutan....moga dengan berkongsi di sini..bole la setiap kita panjangkan dengan ingat mengingati saudara mara terdekat kita

FiDa@aMiDa said...

salam eryn

mida ni..lompat dari rumah kak jiejah...nanti kita tukar2 link ya..tq