Tuesday, February 23, 2010

Maka... Bermulalah..

aku cari..aku nak tau la jugak
mana depa ni dapat barang barang comei mcm tu..
murah murah pulak tu..
bapak aku sakit makin teruk masa tu.. tapi kami buat cool..
aku bukak blog satu lagi.. bagi senang org nak tengok apa yang aku dok juai
aku pikiaq nama yang macam mana nak bagi gelama ikan.. eh.. bukan.. glamer kedai aku..
dalam dalam dok putaq urat kepala cari aidia..
maka aku pun teringat macam mana aku cukup syok pi penang road zaman dolu dolu
aku suka bila mak aku kata nak pi juaimurah.. pi sana.. beli kein ela.. singgah makan laksa dengan cucoq udang mamak celah kedai. ais manih depa best! ada bijik mata katak.. ya.. itu selaseh.. syok minum nanti sebijik sebijik masuk celah lubang gigi aku yangd ah karat..huhu
maka terbukak la blog
lepaih tu.. aku pun cri telepon sorang sorang org yang meniaga ni
banyak yang tak berapa nak layan. ada yang cakap elok tapi tak boleh nak tolong.. pasai dia bukan along.. dia angah.. wakaka
last last.. jumpa sorang cekgu ni..
dia setuju nak juai kat aku.. tapi barang dia tak la banyak mana sangat...mahai jugak la.. hehehe..
tapi aku ambik la jugak nak bagi hidup kedai aku... alhamdulillah
lepaih dua tiga minggu.. masa tu aku kolumpo. ada kenduri.. masa tu la aku jumpa dr sam ngan maria... aku dapat cakap dengan sorang pompuan ni dari hujung benua..
dia cakap punya la baguih..
dia suruh aku pi rumah dia tengok barang.. ambik barang
aku pun seghonok.. ajak la encik jahat pi... (ya dia memang jahat)
aku bok masuk rmlimaratuih kat akaun pompuan ni
aku plan pi ambik barang kat dia
maka berangkat la aku dengan kereta kuda kami..
okeh.. aku mintak mahap lama tak hapdet.. memang sangkut dengan raya la.. merantau la.. kerja la.. meniaga la.. nasib beik hari ni sempat sikit..
lein kali cabai sambung lein nah!
...cabaikering...

3 comments:

~0~ said...

makin maju kak

*SiRibenMerah said...

cayalah sis..
missssssssss u..

CaBaiKeRinG said...

huhuk.. alhamdulillah...mailah penang.. kak belanja makan laksa