Wednesday, February 10, 2010

Duet Bukan Akon Ngan Lady Gaga..Tapi Uwang...

yang dok besa baca belog aku mesti tau.. aku mula menulih ni masa aku dok keja lagi
masa tu aku keja kilang.. baguih punya... ot melambak..
gaji aku betimbun
ujung minggu aku pi cari lubang mana aku boleh baling duet...
Alhamdulillah...
lama lepaih tu..aku dapat bita tak berapa beik..
konon ekonomi nak merudum..
turun tangga seribu.. bukan neik macam masa taipusam...
boss besaq kedonga kat kampeni nak lepaih 30 persen cintaku....ah ah ah..
eish?! pi nyanyi dangdut buat apa?!
sambung balik..
30 persen makhluk pekeja kat sana depa nak bok keluaq
takut takdak keja nak baggi kami buat
dah tu.. depa nak simpan yang kerepot.. depa nak pelepaih yang comei lote macam aku
wakaka..
kena la berenti jugak.. naseb beik dia bagi duit.. mau dekat 6 bulan punya gaji gak la terlepaih
(khas untuk kera-jaan, aku redha sedekah kat lapan ghibu lebih kat hangpa..walaupun aku dah jadi penganggoq masa tu..aku sedekah)
aku ni jenih kepoh.. tangan otak mau jalan ja..
aku sempat dok saja seminggu.. lepaih tu aku dah panaih
aku dah pening cari keja merata
aku takut
nanti aku tak cukup duet sapa nak beli friskies kat anak kucing aku????
satu hari.. nak dijadikan cita.. aku bg kosong rumah
bukan buang barang keluaq... maksud aku... aku tinggai sorang sorang kat rumah
masa tu lagi sikit ja aku nak jadi tak betoi dah
aku start buka page kat bawah nih...
masa tu aku tepikiaq... rumah aku..
walaupun bukan tadika.. tapi tadika pun kalah kot..
pasai aku memang suka beli menan..
lagi satu.. aku ada belambak barang yang tak guna
selama ni.. indon tu main simpan ja brg semua.. wakaka.. aku tengok pun tekejut
mcm mcm ada... astro pun kalah
yang 3 jebon kat rumah tu pun bukan heran sangat ngan mainan tu semua
apa depa tau.. mau keluaq ronda ja
maka aku pun ambik
benda yang first sekali aku letak kat mudah
beg computer aku yang 1st sekali aku beli masa aku dapat laptop 1st aku
masa tu tehun 2003 kot.. ada koyak sikit
aku beli rm69 kot
aku letak nak juai rm15
wakaka
tak sampai 15 minit iklan tu keluaq.. ada ja org dah beli
apa lagi...aku pun jumpa cara.... nak wat duet.. hehehe

maka aku pun start la juai semua benda termasuk set kole yg depa bagi masa aku menikah..ya saya mintak maap.. daripada sy simpan kole tuh..beik sy juai boleh bayaq bil ayaq.. tujuan tuan bagi untuk saya guna minum ayaq kan? kalau ayaq kena potong takkan nak minum ayaq parit guna kole lawa tuh?!

yee ha!

paih tu.. aku mula pulak pi selongkaq rumah mak aku.. kakak aku.. dan itu saja kot

hahaha

aku cuba juai apa yang ada..

best la plak...rasa macam boleh tanam pokok bawah ni kat rumah

en adam konon mensupport aku la.. dia la tolong balut brg..tolong test brg dan semua keja engineer yang lein.. aku salesman

paih tu aku tengok la.. banyak rupanya org dok meniaga brg sekenhen.. yg paling best tengok.. meinan..belambak.. dulu aku beli satu meinan tu tiga empat ratuih..

depa boleh juai dalam seratuih ja... putih mata hitam aku!

maka aku pun nak setop kat sini.. sambung esok lusa..

heehehe

...cabaikering...

5 comments:

~0~ said...

wah...menarik tue kak

*SiRibenMerah said...

idea2 bernas..
citer lagi kak..

CaBaiKeRinG said...

boleh boleh.. esok tengok drama pukul 11pagi.. wakaka

kak ja said...

Welcome back, CK!!

Kja tunggu sambungan citer ni seterusnya...

@xiM said...

betui betui betui..

juai barang kat MUDAH memang mudah!!