Tuesday, November 25, 2008

pokok cabai...


hehhehe

baru baru ni...masa nak bersunak kenduri anak teruna aku... laki aku ternampak la cabai sebijik tergatung kat pokok kecik yang ada kat belkoni..

hmm..tak sia sialah kira aku bayaq gaji kat mak indon aku sorang ni... lepaih 7 bulan kerja ada buah cabai sebijik...alhamdulillah.. janji toksah dok lari sudah..aku tak laghat dah nak bayaq beribu ribu kat tokey agen dengan gomen untuk tolong hangpa masuk jadi rakyat mesia...buta buta....

aku tak tau nak post apa... paih tu aku pi tangkapla gambaq cabai sebijik tuh... punyalah takdak keja.... ciss....

tima kasih kat mahaguru58 & 5Xmom pasai sudi mai tengok belog aku yang kecik ni.... harap harap tu hangpa sukalah...
cabaikering...


2 comments:

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum Wahai Mami CabaiKering!

Awat dok kelam kabut pasai cabai sebiji ni?

Orang dok tanam berekar ekaq tak ribut apa eh!

Hehehehehe! Tu dia! Usikan sempoi punya!

Mamu melawak saja noo...

Mamu harap Mai tangkaplah gambaq suasana kat Tanjong.

Mana mana yang sempat pi lah 'snap' gambaq cantik cantik...

Kat Padang Kota kah apa...

Mamak juai pasemboq...kan depa susun udang, sotong , ubi, macam macam, boleh lah tangkap gambaq lepaih tu penaik kat blog ni.

Masa dok upload gambaq tu jangan dok pi ubah 'compress saiz dia'.

Tak puaih tengok gambaq cikeding tu!!!

Biaq bila kita klik kat gambaq tu , dia buka kat windows baru, nampak clearrrr!

Boleh kot no?

Salam hormat mamu pada seisi keluarga.

Tengoklah kot ada rezeki, mamu balik bercuti kah apa , boleh singgah kot sembang sekejap dengan mami sekeluarga.

Mana gambaq 'hero' mami?

Hensem sangat kah sampai dok sembunyi?

Hahahahahaha...

Dah lah mamu dok melalut dah!

Mintak maaf...saja rindu nak sembang loghat Penang! :P

Wassalamualaikum wr wb.

rosesNtheboyz said...

hahahha...mamu dok buat lawakk..

mamu kalau nak tengok gambaq kami kena pi kat facebook saya lah...

pasai gambaq tu..insyaallah mamu... nanti saya usahakan dengan kemra kecik kami yang ada..

marka saya dok kata saya tak betoila dok tangkap gambaq merata lani..hehehe

mmu...tolonglah add saya dalam mau punya blogroll... timma kassey!