Wednesday, December 8, 2010

Baguih Punya Laki!

"chek pi market dato kramat sat nah.."


Ada gerup mamu2 kaya dok kat satu kelab ekskLusip lepaih angkat berat kat gim. Tiba2 ada bunyi Iphone4 berdering.. kering kering.. cabai kering… kering kering..

Sorang mamu ni dalam umoq 40lebeh angkat la..

"Hello?"

"Mamu, nie chek nie,"

"Emmm...awat "

"Mamu dok ada kat klub lagi kah??"

"Ha..."

"La ni chek dok ada kat gurney plaza dekat ja dengan tempat mamu tu.. chek baru nampak kein sutera.. merelip mamu.. chek teringin la pulak… boleh kah chek nak beli mamu???"

"Berapa dia letak?"

"Ala mamu.. seribu lima ratuih ja pun"

"O.K. Belilah kalau hang dah berkenan sangat"

"Ahhh tima kasih mamu sayang… lagi satu kan…. Tadi masa chek nak mai sini.. chek singgah la sat kat green lane… kat kedai kereta beysa tu la… tup tup chek terkejut tengok ada Mercedes model baru mamu! Terbeliak bijik mata chek.. tunjuk kat datin sebelah rumah kita mesti terbelah kain dia.. hehehe. Chek suka la mamu.. sajalah kejip mata kat salesman tu.. dia kata dia nak bagi la good perice kat kita.. . . elok jugak kita tukaq buang BMW buruk yg beli tehun lepaih ni… akon tak sejuwk dah..”

"Berapa dia dok offer kat hang?"

" $280,000 ...saja mamu…"

"Ha.. ok hang kata mau harga on the road tau macam tu”

"Mamu ni memang Rajnikanth Bin Shahrukh Khan la! Lagi satu mamu belum chek terlupa..”

"Apa dia?"

"Mamu toksah dok buat terkejut pulak, Chek dah check akaun mamu tadi... lepaih tu kan..... pagi tadi chek singgah sat kat opis ejen rumah Robert sekali chek dapat tau mamu… rumah bangla.. eh bukan.. rumah banglo yang kita dok usha tehun lepaih..... lani dok for sale dah!! Mamu ingat tak ni? Rumah tu la yang ada swimming pool bentuk love tuh, ada taman orkid kat belakang ,dekat tepi batu feringgi. .melecun mamu…kan mamu kan??? "

" Berapa harga depa mintak?"

" Tu la mamu depa bukak murah sangat $740,000... ja…O.K kan mamu, chek dah tengok dalam akaun kita memang boleh cover la banyak tu mamu.. . ."

"Sempoi… beik hang pi kompem cepat.. tapi hang try la mintak $700,000. OK kah?"

"OK, mamu sayang.. I lap you la.. malam ni chek masak kurma dalca kat mamu..!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."

Mamu tu touch screen END call . . .lepaih tu dia angkat tangan yang dok tengah genggam fon tu.. dia keriau…


Ni SAPA TAU SAPA PUNYA FON NI AKU JUMPA KAT KERUSI NI SAT SAT…MAI AMBIK AMBIK KAT AKU!


‘GEDEBUK’

HAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA


...cabaikering..

di olah drpada emel aku dapat sat sat ni versi aku sendiri

6 comments:

tigrismalaya said...

aduhai..lawak tul...sempat lagi org tu angkat fon org tuh!! muahahaha

CaBaiKeRinG said...

kwang kwang...

Gelombang Rakyat said...

Saya Perjuangan..

SAYA amat tertarik dengan penulisan blog anda yang ternyata ada kualiti yang tersendiri.

Ianya juga memberi peransang buat saya untuk memantapkan lagi penulisan saya.

SYABAS saya ucapkan buat anda kerana berjaya mengendalikan blog ini dengan begitu mantap.

Saya telah linkkan blog anda dalam senarai blog pilihan di blog saya agar pengunjung blog saya dpat bkongsi penulisan anda.

Saya berharap agar anda juga dapat linkkan blog saya di dalam blog anda agar perjuangan saya melalui penulisan blog dapat dikongsi bersama pengunjung.

Sekian, Salam Kasih ikhlas dari,

Melayu CinDia
Blogger Gelombang Rakyat

http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

makcikrehan said...

dan-dan aku rasa macam dok ada kat balik pulau bila baca entry hang ni rose! hahahaha

CaBaiKeRinG said...

makcik rehan.. apa habaq...?
ni nak tanya sikit kat hang.. sapa rose tu? aku tak kenai pun? musti comei punya... wakaka

[S]itie [B]Um [B]Um said...

hahahaha...mati la laki die satgi tengok akaun dah kosong.