Saturday, June 13, 2009

Skim Nak Kaya Ka Nak Kayap Ni?!

Selalu kan kita nanti dapat email macam kat bawah ni.. Konon depa ada duit nakmintak tolong kta bok keluaq duit tu.. lepaih tu kita pun dapat habuan kita..

Masyaallah... Yang aku pelek.. ada jugak hamba Allah yang tertipu dengan menda alah ni... kesian pun kesian jugak.. tapi takkanla tak nampak logik dia.. mai pulak negro dua tiga ekoq yang mengaku loyer dokter...

Memang banyak jenayah macam ni asai dia dari Nigeria.. tapi aku heran macam mana orang Mesia boleh ... boleh hilang kat RM20juta kat depa!!!

Bukan tu ja.. kalau hangpa try juai barang mahai macam videocamera dalam mudah pun depa nanti kata nak beli.. konon depa ada kat London.. tapi soh hantaq pi nigeria kat anak menakan la menantu la... ikut kita la nak nilai yang mana betoi..

Tapi yang heran.. polis tak boleh ka menyamaq macam org biasa.. cuba deal dengan depa ni lepaih tu tangkap depa? Kalau dah sampai tahap 20juta ni? Sapa anak polis sini tolong mai jawab sat

Aku harap takdak dah orang yang nak kena tipu macam ni lein kali...

keysian...

cabaikering...

Hello sir the info.

MADAM Abbas mandoza, family ventures sudan
Thu, Jun 11, 2009 at 6:48 PM
Reply-To: cynthaxmenz@centrum.cz
Reply Reply to all Forward Print Delete Show original
Asalamualaikum,I am Madam Abbas .C. Mandoza, a Sudanese refugee in Thailand, My late husband was a very big top officer in oil sector under the government of Sudan, he was also in charge of reviving royalties from the Miltie-national oil companies and government on behalf of the oil producing communities in Sudan.He died at the Darfur region of Sudan where they were on a peace keeping mission after being ambushed by Sudanese rebels. He has since being buried in line with religious rites and the family have since moved out from Sudan. My purpose of contacting you is to seek your assistance in Investing a particular fund deposited by my late husband in a [safe&financial keeping company in south east Asia]security. For our investment purpose in Asia. We just need your directions to follow-up However, this correspondence is official, and it should be treated as such. At first i will like to assure you that this transaction is 100% risk free, I decided to contact you after an intensive search and reading you profile am being convinced within me that you’ll not disappoint us considering the important of this transaction to me as a widow and my family. The whole documents relating to the fund are very much intact with me and my children which i left with by my late husband (a son and a daughter). As a matter of fact, this is the future of our family and this is why i am contacting you to help us on behalf of my late husband and family in this our investment plan. We intend investing this sum $5.6M in Asia to enable us move from this uncivilized part of the world(Africa) since it was my late husband's plan, it pains me a lot till this moment that, he did not return from his mission to carry on with his visions for us. Please for the Allah sake we want you to be our eyes in buying a house and help us in our investment plan in your country because we are not civilize and we have no idea about business investment. we don't want to make mistakes. The amount involved is Five million, six hundred thousand U.S. dollars(US$5.6m). Upon the receipt of your respond and both parties understanding, I will forward the whole details including the area of assistance required from you. 15% (negotiable) part of the fund will be given to you at the end as compensation for your assistance. This will be discussed when I hear from you. Thanks for your anticipated assistance. Do not reply to notification email. Respond to my official Email:
cynthaxmenz@centrum.cz Yours Sincerely, Mrs.Abbas C. Mandoza. (For the family).

9 comments:

Dj Epoi said...

Asssalamualaikum....

Anda terpilih untuk memenangi PERCUTIAN 8hari 8malam kat SULAWESI hehehehheh.....ada percaya ka? hahaahahaahha

Sorry arrrr Gua sekadar bergurau.....

Macam2 dah lanih !!!!

CaBaiKeRinG said...

ceh mr deejay...

mampuih punya la aku pecaya baca ayat pirst.. syoklah sesaat!

cabaikering...

*SiRibenMerah said...

time neh patut ada akai pakai otak.. kalo layan mmg taraf x dak akai la.. mende mcm neh leh pikiaq dah.. tekan spam delete sudah..

DrSam said...

ada kawan saya siap layan dan balas balik email-email tersebut dalam bahasa Melayu dengan membuat tawaran seperti tawaran membela ikan keli, tanam cili, tawaran hutang along dsb.

Duit punya pasal, scam atau skim macamana pun mesti akan ada tertipu tertipah punya. Manusia.

SwEeTFoResT said...

huhh..xsuker ngan sume nieyh..dan tak ingin cye..huhu..

abuyusof said...

..biar kena tipu sekali.. baru depa insaf.. kalu dak tak insaf lagi..

kak ja said...

Manusia yg ada akai tak akan layan benda mcm ni.. Tp manusia yg ada akai tp desperate, lain pulak..Mcm org yg tgh nal lemas dlm ayaq, jumpa straw pun dia nak berpaut.. Manusia mcm ni akan cuba adjust benda yg dia sendiri rasa tak logik ni supaya boleh diterima akai yg waras, kemudian dia cuba usaha dptkan amount yg perlu walau dgn apa cara skalipun.. Last2 hidup dia bkn sj tak bertambah baik, tp jugak bertambah2 masaalah dia sbb dah berhutang keliling pinggang..

Percayalah ckp kja ni, sbb kja kenai sgt salah sorang mangsanya..

Shumierain said...

org m'sia mmg mudah terpedaya..

MaDihays{Ida} said...

duit punya pasal, nak kaya punya pasal, sanggup.. dah tak pkai logik akal dah.